Wie ben ik?

Mijn naam is Nine van Stratum en ik ben systeemtherapeut en ontwikkelingspsycholoog. Al sinds ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in hoe mensen zich kunnen ontwikkelen, in wisselwerking met de belangrijke mensen om hen heen. Ik werk nu ruim vijftien jaar voornamelijk met gezinnen, in de jeugdzorg en jeugd-ggz. Ik heb ervaring met veel verschillende problemen en kinderen van alle leeftijden, jongvolwassenen en volwassenen.

In mijn werk bij praktijk Hogeweide is systeemgericht werken mijn basis. Ik zie mensen niet los van hun ervaringen en achtergrond, omgeving, belangrijke anderen en toekomstdromen. Wat ik heb gezien en ervaren in mijn werk, is dat er soms nadelige patronen kunnen ontstaan in hoe met moeilijkheden of problemen omgegaan wordt, bijvoorbeeld in relaties of gezinnen. Niet de problemen op zich maken het moeilijk met elkaar, maar het zijn vaak juist de onderlinge patronen die het moeilijk maken. Door samen deze patronen te ontdekken en te doorbreken, kunnen mensen weer steun aan elkaar (of kracht in zichzelf) gaan ervaren en vinden ze nieuwe manieren om met moeilijkheden of problemen om te gaan. Als therapeut ben ik maar tijdelijk betrokken in het leven van cliënten. Daarom vind ik het zoeken naar die kracht (bij zichzelf en elkaar) erg belangrijk.

Ik geloof er niet in dat enkel het analyseren of bespreken van de problemen en mogelijke oplossingen voldoende is. Vanuit mijn kennis en ervaring weet ik dat het opdoen van nieuwe positieve ervaringen met elkaar, binnen ‘veilige’ therapiemuren, een belangrijk onderdeel is van herstel van relaties. Een kleine beweging in een sessie kan daarbuiten grotere beweging tot gevolg hebben, zonder dat je precies woorden kunt geven aan wat er gebeurd of veranderd is. Daarom maak ik ook gebruik van ervaringsgerichte opdrachten of non-verbale oefeningen.

Ik heb bewust besloten geen contracten af te sluiten met gemeenten of zorgverzekeraars. Dit geeft me alle ruimte om te luisteren naar wat de cliënt of cliëntsysteem nodig heeft en de behandeling naadloos te laten aansluiten op diens vraag.

Nine van Stratum is als lid ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG-12759) en bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ 130001681).

Hier vind je meer informatie over de werkwijze en tarieven.